Dobrý den.

Prosím vás, měla bych dotaz, zdali mám ještě reálnou šanci otěhotnět a donosit dítě.

Bohužel jsem ve 20 letech podstoupila interrupci. Partnera, se kterým jsem poprvé toužila založit rodinu, jsem potkala až v 31 letech. Chtěli jsme to oba hned. Partner měl 42 let, taktéž bezdětný.

Rok a půl nic, šli jsme do centra. Veškerá vyšetření, včetně laparoskopie, ukazovala, že je vše v pořádku. Doktor v CAR měl však vždy problém se zavedením trubice např. při STK. Dělali mi přesto neúspěšně 2 x iui a 1 x ivf. U ivf zjistil opět problém v průchodnosti.

Po roce a půl navštěvovaní caru (nyní je mi už 34 let) mi tedy opět provedl STK, kde nalezl cévnaté adheze v hrdle. Srůsty odstranil a hrdlo dilatoval. Mám jít opět na ivf.

Upozorňoval mne však (pokud se zadaří) na riziko potratu či předčasného porodu. Moc se toho bojím, jestli už není vše kvůli těm zásahům v háji…

Znamená ta dilatace hrdla a srůsty obrovský problém? Jinak nic nenašel, všechno by mělo být v naprostém pořádku.

Mockrát děkuji za odpověď, jakou mám ještě šanci…

Viola

Dobrý den, paní Violo,

nevím odkud jste, ale z popisovaného a z řečí Vašeho lékaře mám dojem, že byste měla navštívit jiné centrum a poslechnout si jiný názor. Nevím, co všechno máte vyšetřené a jak bylo provedeno vyšetření spermií a s jakým výsledkem.

Cévnaté adhese v hrdle, a z toho vyvozené riziko předčasného porodu nebo potratu, jsou podle mne nesmyslné. 

S pozdravem

Sanatorium Helios CZ

prim. MUDr. Pavel Texl

vedoucí lékař a ředitel sanatoria

 

Scroll to Top