DISKUZE

Dobrý den pane doktore, ráda bych se poradila o dalším postupu léčby. Máme za sebou druhý pokus IVF/ET bez úspěchu a zamražení.
S manželem jsme postoupili veškeré vyšetření, u něj vše v pořádku, já 35 let mám AMH 0.46, FSH 11 jinak vše v pořádku. Nyní jsme podruhé neúspěšně podstoupili IVF/ET. Při první stimulaci aplikace Menopur, Diphereline 2.-10. den, 12. den punkce. Při 1. pokusu jsme získali 13 oocytů, 7 zralých oplodněno ICSY, 5 se začalo dělit, dvě zanikly, 5. den byly 2 se ve stádiu moruly a 1 blastocysta zavedena 5.den (endometrium 9mm). Bez zamražení – zastavení vývoje moruly.
Při druhém pokusu stimulace Menopur 2.-10. den, Orgalutran od 6.dne. Punkce 12. den, odebráno 10 oocytú, 5 zralých bylo oplodněno ICSY, začaly se vyvíjet 3 vajíčka, všechny s fragmenty. 5. den byly dvě 6-buněčné a jedno 4-buněčné. Jedno 6-buněčné zavedeno na naše přání to zkusit..
Prosím o váš názor na pokračování léčby s vlastními vajíčky nebo zda by nebylo lepší zvážit dárcovství. Děkuji za odpověď.

Klára

Dobrý den, paní Kláro,

pokud máte zájem, objednejte se k nezávazné a bezplatné konzultaci do mé ambulance. Vysvětlím Vám, co bych dělal jinak. Určitě bych jinak stimuloval, stimulace musí být delší, s pravidelnými kontrolami krve na FSH, LH a E2 + UTZ. Dále bychom mohli doplnit vyšetření která asi nebyla kompletně provedena (test fragmentace DNA u spermií, imunologická vyšetření, genetika obou partnerů,…?).

Špatně provedená stimulace má naprosto zásadní vliv na výsledek.

Pokud máte zájem o konzultaci, stačí zavolat na tel. číslo 549523258 nebo mailem na koordinatorka@sanatoriumhelios.cz

S pozdravem

prim. MUDr. Pavel Texl

 
 
Děkuji vám za odpověď pane doktore.
Vyšetření na imunologii a genetiku byla provedena. Manžel již má zdravé dítě z předchozího vztahu, tak bude zřejmě problém opravdu na mé straně.
Probereme to s manželem a ozvali bychom se. Máte zřejmě omezený provoz předpokládám v současné situaci..
Děkuji za ochotu

Klára

Dobrý den, paní Kláro,

provoz je omezen jen částečně, můžete se klidně objednat. Díky zrušeným termínům zahraničních pacientek je nyní objednací doba poměrně krátká.

Děkuji za důvěru

S pozdravem

prim. MUDr. Pavel Texl