Dobrý den,

potřebovala bych poradit, zda je zvolená léčba správná. Bylo mi zjištěno, že vytvářím protilátky na sperma a proti embryu. Nasazen Medrol (bohužel už nevím zda 4 nebo 16mg), hned následující Ivf vyšlo.

Teď se snažíme o druhé dítě a opět mi vyšly protilátky, doktor nasadil Prednison 20mg 1 denně, v lednu byl neúspěšný KET, od září opět Prednison 20mg a ivf (transfer nebyl kvůli ohss), KET nyní 21.12. Zajímá mě zda nejsou dávky 20mg příliš vysoké a nemohou mít naopak negativní vliv na nidaci a vývoj plodu? Lékař mi také předepsal na užívání vitamín E, D a kys.listovou. Kortikoidy jsou na potlačení imunity a není nežádoucí brát současně vit.D na podporu imunity? Také jsem se až teď dozvěděla, že musíme mít styk jen s prezervativem což jsme nepraktikovali jen ejakulace probíhala mimo mě. Účinek Prednisonu je tím pádem je nulový?

Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den

Gabriela

Dobrý den, paní Gabrielo,

imunosupresivní léčba může podpořit jen přirozené početí. Při transferu 5 denního embrya je neefektivní, zbytečná a v dnešní době bych ji nikdy nepoužil.

Embryo produkuje vlastní imunosupresi a tu ovlivňuje jen genetická výbava plodu.

S pozdravem

Sanatorium Helios CZ

prim. MUDr. Pavel Texl

vedoucí lékař a ředitel sanatoria

 

Scroll to Top