Vyberte stránku

Mám jeden dotaz, měla jsem 3 folikuly po slabe stimulaci,myslim,ze bylo v nem vajicko, 2 napravo a jeden nalevo, jeden vlevo praskl v noci pred punkci a doslo zrejme k ovulaci, nebot poznam uz, kdy dochazi k ovulaci, i když 2 další vajicka se zachranila a odsala hned druhy den ráno, nebude to mit vliv na celkový cyklus, pri transferu embrya nebot telo si myslí, ze jsem po ovulaci a tak se telo bude i po zavedeni embryi pripravovat na menstruaci, protoze to jedno vajicko nebylo oplodneno, protoze odeslo v noci pred punkci vajicek….

Věra

Dobrý den, paní Věro,

pokud je stimulace vedena správně, pak k předčasnému prasknutí folikulu nedojde. Můžete mi napsat, jak a jakými léky byla stimulace prováděna?

S pozdravem

 
prim. MUDr. Pavel Texl

 

 
 
 

jinak ten clostibegyt byl druhy den cyklu az 6tý den 1-0-1
pak tedy ta injekce hcg ve ctvrtek. mívam ovulaci vetsinou už 10tý den cyklu, možná už i 9ty….jednou jsem prisla uz po ovulaci

Věra

Dobrý den, paní Věro,

současné otěhotnění je spíše nepravděpodobné, ale není nemožné, ničemu by nevadilo.

Ale stejně si myslím, že pro přípravu k odběru vajíček se jedná o špatně zvolenou stimulaci, která právě neumožňuje zabránění předčasné ovulace a ani kvalita vajíček není optimální. Ale to by měl vědět především Váš lékař a vše Vám vysvětlit před stimulací.

S pozdravem

 

 
prim. MUDr. Pavel Texl

 

 
 
 

mam nyni 5ti denní blastocysty kvality 1 pry, jen to jedno vajíčko uteklo v ten pátek, myslíte, že jen kvuli tomu, ze mi jedno vajicko prasklo, se mi rozhodily hormony?.děložní sliznice je 7mm nyni pred transferem

Věra

Dobrý den, paní Věro,
u nás obecně doporučujeme neprovádět čerstvé transfery a počkat na transfer v přirozeném cyklu. Já bych tedy doporučil všechna kvalitní embrya zamrazit a počkat na další – přirozený cyklus. Clostilbegyt, coby antiestrogen, negativně ovlivňuje děložní sliznici a snižuje šanci na úspěch. Tyto léky se při IVF používaly před 30 lety.

Pokud se ale někde léčíte, budete se muset domluvit s Vaším ošetřujícím lékařem.

S pozdravem

 

 

 
prim. MUDr. Pavel Texl