Dobrý den pane doktore,

po 2 letech budu podstupovat KET. Po porodu jsem prodělala laparotomii kvůli přirostlé placentě a následně mi po několika měsících byl diagnostikován Ascherman.sy. Z toho důvodu mi bylo provedeno chirurgické rozrušení. Nyní se chystám na KET, ale ještě před ním jsem podstoupila kontrolní HSK a endometriální scratching. Má otázka zní, zda je dobré podstoupit KET hned v následujícím cyklu nebo je lepší jeden cyklus nechat proběhnout? Sliznici jsem měla 10. DC bez stimulace pouze 2mm. Bojím se, abych po tomto výkonu i přes Estrofem měla sliznici vhodnou k transferu.

Děkuji

Tereza

Dobrý den, paní Terezo,

zda hned nebo za měsíc, je jedno. Ale řídím se podle výšky a vzhledu endometria. Pokud bude po zákroku pěkné, udělejte transfer v prvním cyklu, pokud ne, počkejte na další s podporou estrogenů, FSH, …

S pozdravem

Sanatorium Helios CZ

prim. MUDr. Pavel Texl

vedoucí lékař a ředitel sanatoria

Scroll to Top