Dobrý den pane doktore,

Podstupuji po 3 letech 2.IVF mám PCO a anovulační cyklus , z 1.IVF mám 2 letého syna. Po porodu se mi udělaly na děložní sliznici drobné kalcifikace, lékařka z CARU mi chce poslat na hysteroskopii, myslíte, že je tento zákrok nutný, že není šance i bez hysteroskopie k uhnízdění embrya? Máme zamraženo 5 embryí ve stádiu kvalitních blastocyst.

Moc děkuji za odpověď

Alžběta

Dobrý den, paní Alžběto,

podle mne je obojí možné. Udělat hysteroskopii s abrasí nijak neuškodí a máte větší jistotu, že v děloze je vše v pořádku. Ale i bez HSK máte šanci na graviditu.

S pozdravem

Sanatorium Helios CZ

prim. MUDr. Pavel Texl

vedoucí lékař a ředitel sanatoria

 

Scroll to Top