DISKUZE

Dobrý den, prosím o Váš názor. Dle imuno: NK buňky a aktivita NK buněk proti trofoblastu nezvýšena, zachycena pozitivita protilátek proti protrombinu v nízkém titru, přechodně i protilátky proti zoně pellucidě. Jedná se auto.fenotyp s převahou Th1 lymfocytů s negativním působením na implementaci embrya.Léčba Metypred 4mg/6 týdnů před transferem + po ET nasadit Stycyl 100mg denně.
Můj dotaz je na Metypred. Je to vhodná léčba? Mám strach z vedlejších účinků. Nejraději bych ho nebrala.
Předem Vám moc děkuji za názor.

Natálie

Dobrý den, paní Natálie,

hodnoty, o kterých píšete, nemohou dobrou graviditu ovlivnit. Proto nedoporučuji ani Metypred ani Stycyl.

Úspěch záleží od kvality embrya a jeho genetické výbavy. Kvalitu embrya ovlivňuje již výběr léků, jejich dávka, hladiny FSH, LH v průběhu kultivace, technika odběru vajíček a především kultivace embryí. To závisí od vybavení laboratoří a pracovních postupů.

Transfer doporučujeme v co nejvíce přirozeném cyklu.

Hodně štěstí

prim. MUDr. Pavel Texl