Dobrý den,

ráda bych se zeptala na Váš názor a šance na otěhotnění.
V současné době čekáme na výsledky 2. KETu, je mi 31 let a od 28 mám diagnostikované ovariální selhání. Z tohoto důvodu jsme využili darovaná vajíčka. Prvním IVF cyklem procházíme od letošního června, v současnosti máme za sebou 2. KET.

U prvního ET – třídenní embryo, mi byl nasazen aspirin protect 1, prednison 1, utrogestan 2-2-2 a estrofem 2-0-2. Samozřejmostí je kyselina listová.
U prvního KET – čtyřdenní embryo, mi byly nasazené stejné léky, prednison 2 denně a jinak stejné dávky.
U druhého KET – dvě čtyřdenní embrya (nyní čekáme na výsledky) mám totožnou medikaci, pouze navýšen estrofem na 2-1-2 + navíc každý den injekci prolutexu a dále ovitrelle (třikrát – v den KET, a poté 3 a 5 den).

Mám vyšetřenou štítnou žlázu, hormonální profil, základní stěry (mycoplasma apod), imunologické vyšetření v dubnu i srpnu 2021 (vše negativní, vč. protilátek na spermie, ovaria i zonu pellucidu, hodnocení z laboratoře: Prokazujeme normální laboratorní imunologický nález), trombofilní mutace (homozygotní mutace v genu MTHFR A1298C, dále vše negativní)

U partnera je spermiogram v normě, proto další vyšetření nepodstupoval (pouze pohlavně přenosné nemoci a nic víc), dle kliniky více nemá nyní cenu.

Pokud by ani současný KET nevyšel, napadá Vás prosím další vyšetření, která bychom měli absolvovat případně změna medikace? Či cokoli jiného, čím by šlo napomoci úspěchu? Co by se mělo změnit?

Děkuji Vám

dvojčat při vložení 2 hatchujících blastocyst ženě (38,5 let).

Eva

Dobrý den, paní Evo,

z medikace Vám stačí Estrofem 2×2 mg a dávku bych zvyšoval jen pokud endometrium je nižší než 6 mm, Utrogestan 2 – 0 – 2 při špinění možno 2 – 2 – 2,

vše ostatní záleží od kvality embrya. Transfer třídenního embrya a následně čtyřdenního event. dokonce dvou embryí současně, nesvědčí o kvalitě centra a jeho kultivaci embryí.

Za podstatné považuji vyloučení celiakie a chlamydiové infekce. Tím má ale centrum začít a nepřemýšlet po transferu, co jsme zapomněli nebo neudělali.

Proto spíš než medikaci Vám doporučuji najít si jiné centrum.

S pozdravem

Sanatorium Helios CZ

prim. MUDr. Pavel Texl

vedoucí lékař a ředitel sanatoria

Scroll to Top