Pozdravujem prosím vás o vysvetlenie a váš názor mam 34r 1 4rocnu dcéru prirodzene pocatu nar. 2016. Druhé dieťa sa nám nedarí 2x spontánne otehotnenie následne v 6tt. abort. Potom 3x KET v Helios MT v stadiu blastocysta s manžel spermiami kde vopred podstupena metóda macsi picsi kvôli fragmentacii DNA 34%. Všetky vys. inuno, štítna, hematologia, genetika sú OK. Mam diagnózu uterus v AVF primeranej veľkosti vo funde ložisko adenomyosis susp 20×21 a na prednej stene intranularny myom 12mm.moze byť toto príčina potratov teraz som opäť tehotná spontánne cca 4tt a ak sa dá chcela by som predísť potratu budem rada ak si nájdete čas a napíšete mi Vas súkromný názor. Ci zvážiť ak tehotenstvo bude neúspešne extirpaciu adenomyomu ci toto nieje príčina potratov. Ďakujem

Mária

Dobrý den, paní Mária,

aborty v 6-7 t.g. většinou souvisí s genetickým vybavením embrya a jsou tedy neovlivnitelné. V programu IVF se dá provést genetická kontrola karyotypu embrya a vyloučit z transferu výrazně abnormální embrya. Úspěšnost transferu se pak pohybuje kolem 80%, ale cca 20 % gravidit se stejně potrácí.

Proto doufám, že tentokrát se na Vás už usměje štěstí a gravidita bude pokračovat do porodu.

S pozdravem

Sanatorium Helios CZ

prim. MUDr. Pavel Texl

vedoucí lékař a ředitel sanatoria

Scroll to Top