Vyberte stránku

Dobrý den, chci se zeptat, zda může operovaný ashermanův syndrom (prý srůsty nebyly nikterak velké, spíše byla děloha srostlá na začátku a pak trochu uprostřed, ale vše hysteroskopií odstraněno) způsobovat zamlklá těhotenství? Po HSK kvůli ashermanovu syndromu jsem 2x otěhotněla a z toho 2x bohužel těhotenství zaniklo, tudíž přišly na řadu další revize. Již jsem trochu zoufalá. Předem děkuji za odpověď. Hezký den.

Renata

Dobrý den, paní Renato,
ano, teoreticky se to může podílet na neúspěchu. Doporučuji opakovat hysteroskopii.

S pozdravem 
 
 
MUDr. Jakub Texl