Co ovlivňuje úspěšnost IVF?

Dobrý den Vám přeji.

Omlouvám se že ruším ale potřebují Vaši radu. S přítelem jsme se začali snažit o miminko když mi bylo 37 let. Šla jsem na vyšetření za svým doktorem a řekl mi že z vlastníma vajičkama už to nedám tak jak jsem měla FSH 58, LH 37,8, Anti Mülleran hormon 0,41/6,96 0,05 ng/mlRozhodli jsme se pro darované vajíčka.

19.09.2020 jsem šla na první transfer. Po předchozí přípravě endometrua (estadiol, mikronizovaný progesteron) Počet transferovanych embryí 1. Užívala jsem ultrogestan 2-2-2, estrofem 1-1-1 prednison 2,5 mg . Ale nic se mnou to neudělalo. Pravdou je že jak jsem pracovala v gastronomii tak jsem aktivní kuřák a poslední cigaretu jsem si dala před 2 dny před transferem. chodila jsem do práce ale jsem se snažila být v klidu a nevědět těžké věci. Ale transfer nedopadl.

Doktor mě poslal na další vyšetření štítné žlázy která je v pořádku, udělali mi hysteroskopii (děložní hrdlo bez patologie., děložní dutina je souměrná, přiměřeně prostorná, normálního tvaru. Patrná obě tubarní usti normálního vzhledu. Žádnou intrauterinni patologie neregistrovali. Zároveň mě poslali na imunologie. Tady mi napsali že jsem bez pozitivních protilátek proti reprodukčního ústrojí, bez známek systémového autoimunitní onemocnění, Počet NK buněk v periferní krví v normě, NK aktivita proti trofoblastu nezvyšena. Zachycena zvýšená reaktivita v oblastí buněčné spec.imunity.

Potom mi dva krat KET odložili tak jak mi vznikla jednou cista na pravé straně a potom na levé.

Nakonec ten transfer provedli 8 března 2021. V den transferu jsem cítila trochu podbřiško jako před ms. Tohle trvalo tři dny po KET. Pak jsem se hrozně nafoukla a měla jsem pocit že mi praskne břicho. Dnes 08.03.2021 mě doktorka pro jistotu vzala na kontrolu. A taky nic špatného nenašla CD nevyklenuje, UZvag: AVF E 8,0 mm zatím bez známek gravidity, ovaria bikat. klidova, CD bez VT okolí děložní bez patologie.

Musím ještě dodát že embryotransfer byl proveden s embryoglu a doktor řekl že embryo bylo v hodně vysoké kvalitě.

Dnes jsem provedla test a na testu žádná známka. Tak že si myslím že ten KET zase nedopadl dobře. A že těhotná nebudu.

Nevíte v čem může být problém a po případě mi něco doporučit? Může být problém v tom že jsem byla aktivní kuřačka? Já jsem už opravdu bezporadna. Mám ještě 7 mražených embryí v dobrý kvalitě ale mám strach že to nedopadne. Nechápu. Všechno více méně je v pořádku ale nechyta se to.

Děkují Vam dopředu za odpověď a přejí krásný den.

Alena

Dobrý den, paní Aleno,

úspěšnost transferů v nejlepších centrech se pohybuje kolem 50-70%. To znamená, že po třech transferech otěhotní více než cca 80% žen. Velmi ale záleží na práci vlastního centra. Rozdílná technika stimulace, práce laboratoře, kvalifikace personálu, vybavení laboratoří, …. Byl vyšetřen i Váš manžel? Jaké má výsledky spermiogramu a testu fragmentace DNA?

K přípravě určitě musíte užít estrogeny i gestageny, ale dávky by mohly být i menší. Nyní počkejte na kontrolní odběr krve a výsledek těhotenského testu.

Hodně štěstí

prim. MUDr. Pavel Texl

vedoucí lékař a ředitel sanatoria

Dobrý den Vám přejí.

Děkuji moc za odpověď‘ V příloze Vám zašlu vysledky všech vyšetření včetně partnera. V partnerovi není problém.  Problem je ve mě. Po druhem transferu uteklo 9 dní. Zkusila jsem test ale je negativní. Je problem u mě. Ale už opravdu nevím kde ho mám hledat.

Myslíte že mám podstoupit ERA test? Nebo možná znate nejake jine řešení? Budu moct ráda když mi něco poradíte. Přeji Vám hezký den a děkuji dopředu za odpověď.

Alena

Dobrý den, paní Aleno,

spermiogram u partnera zřejmě není vyhodnocen dle WHO 2010 správně (morfologie), chybí mi informace o fragmentaci DNA u spermií.

Peníze za ERA test i embryoglue si můžete ušetřit.

Výsledek nejvíce ovlivní kvalita embryí – viz předchozí mail… tedy jak byla dárkyně stimulována, jak se stimulace kontrolovala, jak se vybíraly spermie pro oplození, jak pracuje embryologická laboratoř, atd.

Pokud jsou embrya kvalitní, věřím, že některý z dalších transferů bude úspěšný.

Hodně štěstí

prim. MUDr. Pavel Texl

vedoucí lékař a ředitel sanatoria

 

Přejít nahoru