Vyberte stránku

Dobrý den, pane doktore, ve zkratce Vám napíšu mou diagnózu. V 11/2015 zjištěn adenokarcinom in situ, v 2/2016 trachelektomie v Motole. 8/2016 výsledky “čisté” a schváleno otěhotnění. Jenže v únoru jsem vysadila antikoncepci po operaci a ms se nedostavovala, 7/2016 vyvolaná utrogestanem ale následně do srpna bez ovulace. Od 9/2016 navštěvuji CAR a stimulují růst folikulů Clostylbegytem a mám za sebou 2 neúspěšné inseminace, Problém je, že po operaci trachelektomii mi zarůstá čípek nahoře směrem do děložního hrdla a už při poslední iui měl problém se tam pan doktor dostat.Myslíte, že to může být příčina nezdařených iui? S partnerem jsme naprosto v pořádku dle všech vyšetření. Pan dr. mi naplánoval, že provede v krátké narkóze dilataci hrdla, aby jej zprůchodnil (ms normálně odchází). Dodržuje se šestinedělí po zákroku nebo může být provedena další iui? Mockrát děkuji za informace..Popř. myslíte že má cenu zkoušet další iui?

Radka

Dobrý den, paní Radko,

jaký má partner spermiogram a provedl se postkoitální test? To jsou odpovědi ke smyslu provádění IUI. Doporučuji provedení všech možných vyšetření k odhalení příčiny neplodnosti, a podle výsledků se rozhodnout o IVF.
Zúžené hrdlo čípku nemá na výsledek IUI vliv. Spermie zavádíte až do dělohy.
IUI má obecně velmi malou úspěšnost (pod 10%), proto je volíme u mladých párů s velmi dobrými výsledky SPG a funkčních testů spermií a opakujeme většinou max 3x.

S pozdravem

prim. MUDr. Pavel Texl