Dobrý den, pane doktore,

Ráda bych se zeptala na Váš názor. Čekáme dvojčata po IUI ve Vašem sanatoriu v jedné ze Slovenských poboček. Těhotenství se vyvíjí zatím bez problémů, ale chci se zeptat, zda by bylo vhodné brát Utrogestan i nadále, po ukončení 12 tt. Jsem nízká, váhou 45 kg, bojím se, abych dvojčata donosila do co nejvyššího týdne. Pomůže Utrogestan snížit riziko předčasného porodu nebo už nemá smysl ho brát? Beru 1-0-1.

Děkuji za Váš názor.

Romana

Dobrý den, paní Romano,

užívání Utrogestanu nad 12. t.g. nemá význam. Doporučuji Vám jeho ukončení.

S pozdravem

Sanatorium Helios CZ

prim. MUDr. Pavel Texl

vedoucí lékař a ředitel sanatoria

Scroll to Top