Vyberte stránku

Zdravím, chtěla jsem se optat,
Od dětství mám turnerův syndrom čili nemám žádné vajíčka a k tomu ještě dělohu ve tvaru srdce , jinak se léčím se štítnou žlázou snížená funkce , Vyšel nám pouze jen jeden pokus který bohužel skončil v 5.tt. Pan doktor mě poté odeslal na reprodukční imunologii , kde všechny testy byli v pořádku , ale výsledky TSH byli krom toho prvního kolem4, nyní už mám kolem , ptám se proto jestli je pravda , ze musí být hladina TSH před ket pod 2,5, také jsem byla na laparoskopii, kde tvar dělohy ukázal , že jsou oba srdcovitého tvaru.

Jinak mám medikaci:

estrofem 1,1,1
lenzetto 1krát denně
anopyrin 1, 0,0
utrogestan 4vag, 0 va, 4vag
utrogestan 0,1,0

Chtěla jsem se optat na Váš názor, jestli mám šanci otěhotnět. Děkuji

Nela

Dobrý den, paní Nelo,

hodnota TSH není podstatná pro otěhotnění, ale nedostatek hormonů štítnice ovlivní vývoj mozku plodu. Proto se doporučuje kompenzovat TSH na hodnoty menší 3.

Otěhotnět můžete i do dělohy srdcovitého tvaru, jen musíte ve Vašem případě použít vajíčka od anonymní dárkyně.

S pozdravem

prim. MUDr. Pavel Texl